48. Geodetski dan z naslovom »Geodezija za kakovostne odločitve v prostoru in času«

V organizaciji Zveze geodetov Slovenije in Ljubljanskega Geodetskega društva je dne 17.septembra 2020 potekal že 48. Geodetski dan z naslovom »Geodezija za kakovostne odločitve v prostoru in času«. Dogodek je potekal v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor RS in Geodetsko upravo RS, Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo pri Univerzi v Ljubljani, Geodetskim inštitutom Slovenije, Inženirsko zbornico Slovenije ter Združenjem geodetskih izvajalcev GIZ-GI. Posvet je zaradi trenutnih razmer potekal kot spletna konferenca, organizatorji, predavatelji in vabljeni gostje pa smo se ob upoštevanju ukrepov NIJZ-ja zbrali v prostorih centra Domus Medica v Ljubljani, od koder je v v živo potekal dogodek.

V uvodnem govoru je mag. Blaž Mozetič (dosedanji predsednik Zveze geodetov Slovenije) tudi uradno predal lento mag. Gregorju Klemenčiču, novoizvoljenem predsedniku Zveze geodetov Slovenije na skupščini ZGS v začetku septembra 2020. Po prevzemu nove funkcije je mag. Gregor Klemenčič prevzel pozdravni govor organizatorja dogodka.

Slavnostni govornik na dogodku je bil Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, otvoritveni govor pa je prevzel mag. Andrej Vizjak, Minister za okolje in prostor Republike Slovenije. Oba sta udeležence in deležnike stroke povabila k skupnemu sodelovanju na ravni države.

Sodelujoče sta v nadaljevanju pozdravila še Tomaž Petek, generalni direktor Geodetske uprave Republike Slovenije in Milan Brajnik,  predsednik Ljubljanskega Geodetskega društva.

V nadaljevanju sta potekali zanimivi plenarni predavanji tujih predavateljev Prof.Dr Joep Crompvoets (EuroSDR, Belgija) in Dr.Ing. Markus Seifert (Geodetska uprava Bavarske, Nemčija) ter sklopa predavanj domačih predavateljev z zanimivimi temami.

Uvodni pozdravi in plenarna predavanja spletne konference 48.Geodetski dan:

Predavatelji 48 Geodetskega dneva:

Več o dogodku.

Fotograf: Miha Muck