Slavnostna akademija Zveze geodetov Slovenije 2013

Zveza geodetov Slovenije je organizirala v četrtek, 25. aprila 2013 slavnostno akademijo v počastitev 2. evropskega dneva geodetov in geoinformatikov.

Zveza geodetov Slovenije je organizirala v četrtek, 25. aprila 2013 slavnostno akademijo v počastitev 2. evropskega dneva geodetov in geoinformatikov pod pokroviteljstvom Ministrstva za infrastrukturo in prostor. Prireditev z naslovom »Po elektronski cesti v prihodnost« je potekala v kongresnem centru na Brdu pri Kranju

 

 

Slavnostna akademija Zveze geodetov Slovenije v obeležitev 2. evropskega dneva geodetov in geoinformatikov

Zveza geodetov Slovenije organizira v četrtek 25. aprila 2013 slavnostno akademijo v počastitev 2. evropskega dneva geodetov in geoinformatikov pod častnik pokroviteljstvom Ministrstva za infrastrukturo in prostor. Prireditev z naslovom »Po elektronski cesti v prihodnost« bo potekala v kongresnem centru na Brdu pri Kranju ob 18.00 uri. Udeležbo je že potrdilo več kot 100 udeležencev.

Testni zapis

Zbrane bo uvodoma nagovoril minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel, med govorniki pa bodo tudi vidni predstavniki iz tujine Jean-Yves Pirlot, predsednik Evropske zveze odgovornih geodetov, Žiga Bahovec, Direktorat za elektronske komunikacije in tehnologijo, Evropska komisija in državni sekretar v kabinetu predsednice vlade RS Gašpar Gašpar Mišič. Slavnostne akedemije se bodo udeležili tudi gosti iz Hrvaške, Makedonije in Madžarske.

Vsebinski poudarek letošnje slavnostne akademije je gospodarska infrastruktura, ki predstavlja pomembno za razvoj lokalnih skupnosti, regij in države. Pomembna infrastruktura za uresničevanje ciljev Digitalne agende 2020 v celotni Evropski unije je tudi širokopasovno omrežje, ki omogoča številne možnosti razvoja celotne družbe.